Bodegas

Aradón

España exclusivaexclusief Spaans

Precio y Calidadprijs én kwaliteit  

Bodegas Aradón

De wijngaarden van Bodegas Aradón liggen in de Rioja, op 550 meter hoogte. Aradon is opgericht in 1957 en heeft dus al tientallen jaren ervaring met het maken van Tempranillo wijnen. Bodegas Aradón maakt speelse Rioja’s door aan traditionele Tempranillo wijnen een klein beetje Garnacha toe te voegen. Binnen hun ruime aanbod heb ik gekozen voor de modernste uitvoeringen: Tempranillo blends met minimale rijping op houten vaten.

Aradón Tempranillo

Kleur – rood

Regio – Rioja

Druiven – Tempranillo/Garnacha

Rijping – geen hout

Alcohol – 14%

Smaak – licht, rood fruit

In mijn ogen heeft deze wijn alles wat een betaalbare rode wijn moet hebben. De Tempranillo druif maakt van nature stevige wijnen, maar door de toevoeging van Garnacha is de wijn fruitig en toegankelijk gemaakt. Daarbij heeft de wijn geen rijping op houten vaten gehad, waardoor hij veel van zijn frisheid heeft behouden. Lekker (voor bij de borrel) en mag zeker ook gekoeld gedronken worden!

Momento

Kleur – rood

Regio – Rioja

Druiven – Tempranillo/ Garnacha/Graciano

Rijping – vergisting op betonnen vaten en 6 maanden rijping op hout

Alcohol – 14,5%

Smaak – stevig, donker fruit, laurier, tabak

Momento is een mooie aanvulling op de Aradón Tempranillo. Beide wijnen zijn modern en fruitig door de toevoeging van Garnacha, maar Momento heeft meer complexiteit. Door haar langzame vergisting op betonnen vaten heeft de wijn meer tijd gekregen om tonen van rokerigheid en laurier te ontwikkelen. Een mooie wijn voor mensen die denken dat ze van hele zware Rioja’s houden maar stiekem net iets meer toegankelijke wijn zoeken.