Bodegas

Otero

Bodegas Otero

Al meer dan 100 jaar wordt er wijn gemaakt door de Familie Otero. In 1984 nam Julio Otero (3e generatie) het roer over. Hij is niet de persoon die experimentele wijnen maakt, maar iemand die met kleine stapjes verbeteringen aanbrengt. Na 100 jaar mag het resultaat er wezen. Ik ben de afgelopen jaren bijna geen betere instap Verdejo, Tempranillo of rosé tegengekomen!

Otero Verdejo

Kleur – wit

Regio – Valles de Benavente

Druiven – Verdejo

Rijping – geen hout

Alcohol – 12,9%

Omschrijving – licht, zacht, citrus, tropisch fruit

Drie jaar geleden wilde ik met mijn eigen Impío Verdejo de Nederlandse horeca veroveren. Dat is niet gelukt, maar ik ben er van overtuigd dat een fijne Verdejo niet kostbaar hoeft te zijn. Verdejo heeft van nature duidelijke zuren. Bij Bodegas Otero zijn ze erin geslaagd om die zuren te laten volgen door een heerlijke zachte afdronk van tropisch fruit.

Otero Rosé

Kleur – rosé

Regio – Valles de Benavente

Druiven – Tempranillo

Rijping – geen hout

Alcohol – 12,4%

Omschrijving – licht, fruitig, framboos, aardbei

Veel Spaanse rosés hebben niet de naam of de kleur van klassiekers uit de Provence. Valles de Benavente heeft echter een groot deel van haar faam heeft te danken aan het maken van rosé wijnen. Tot mijn verbazing zijn deze rosés wél licht van kleur en niet zo droog als een doorsnee Spaanse rosé. Een mooie bijvangst!

Otero Tempranillo

Kleur – rood

Regio – Valles de Benavente

Druiven – Tempranillo

Rijping – geen hout

Alcohol – 13,7%

Omschrijving – licht, zacht, frisse zuren, donker fruit

Het is lastig om bij het zelfde huis zowel een goede witte als rode instapper te vinden. Maar bij Bodegas Otero heb ik naast de Verdejo en de rosé ook deze Tempranillo gevonden. Hij is licht, toegankelijk en heeft géén overdaad aan fruit zoals zo veel rode wijnen in deze prijscategorie.