De tijdlijn

Wijnwinkel in Amsterdam – 2022

Begin 2022 deed de kans zich voor om het oude WijnhuisZuid op de Maasstraat 134 (Amsterdam) over te nemen. Een mooie kans om de wijnen die ik zelf uit Spanje haal uit te stallen, maar ook om wijnen van bevriende importeurs ten tonelen te brengen. De keuze was snel gemaakt. Begin april is de winkel geopend onder de naam ‘’De Wijnimport van Arrebol’’.

 

Impío serie compleet – 2021

Naast een uitgebreide selectie van moderne Spaanse wijnmakers heb ik mijn eigen Impío serie verder uitgebreid. In 2017 ging ik van start met alléén de Impío Verdejo. Inmiddels bestaat de serie uit vier wijnen. Naast Verdejo is er ook Sauvignon-Blanc, Chardonnay en Tempranillo. Ze passen allemaal binnen de ”Impío-filosofie”: vriendelijke wijn met een eigen karakter.

 

Arrebol in een nieuw jasje – 2019

Op dé Spaanse wijnbeurs (Fenavin) deed ik in het voorjaar van 2019 inspiratie op om op conventionele wijze Spaanse wijnen te gaan importeren. Dus geen unieke Impío’s meer, maar op zoek naar een breder assortiment jonge en moderne wijnmakers. In de zomer van 2019 had ik 4 wijnmakers op het oog bij wie ik in totaal 12 wijnen inkocht. Al snel kwam ik tot de conclusie dat deze selectie nog niet goed genoeg was.

 

Impío Verdejo – 2017

In 2017 bedacht ik het plan om de ‘beste’ Verdejo van Spanje onder mijn eigen label naar Nederland te halen. In minder dan een jaar tijd had ik 8000 flessen van mijn ‘eigen’ Impío Verdejo aan de man gebracht bij Amsterdamse horeca. Het was een mooi avontuur, maar met slechts één wijn in je portfolio maak je het jezelf niet makkelijk. 

 

Het begon in het Baskenland – zomer 2016

Op de dag dat ik dan eindelijk mijn diploma (economische-geografie) ontving, wist ik dat het tijd werd om echte dromen na te jagen. Tijdens mijn studie woonde ik een paar maanden in San Sebastian. In het Baskenland staat eten en drinken centraal. Mijn favoriete beeld van een Baskische avond uit is een grote tafel vol eten en wijn. Iedereen is welkom om aan te schuiven.

Terug in Nederland ging ik weer aan de slag als barman. Omdat mijn hoofd nog vol zat met Spaanse wijnen, ging mijn aandacht meteen uit naar de wijnkaart. Het werd me snel duidelijk dat goede, betaalbare wijnen met een oprecht verhaal lastig te vinden zijn.  De wijnwereld is een conservatieve wereld is die al decennia lang op dezelfde manier met haar product omgaat. Hoog tijd voor verandering!