Bodegas

Francisco Gómez

España exclusivaexclusief Spaans

Precio y calidad prijs én kwaliteit

Bodegas Francisco Gómez

In het zonovergoten zuidoosten van Spanje wordt veel betaalbare wijn van wereldformaat gemaakt. Ik ging op zoek naar een Monastrell (rood, stevig en rokerig) maar kwam er snel achter dat een blend met Syrah (stevig en fruitig) een toegankelijkere wijn maakt. Bodegas Francisco is een van de wijnmakers in de regio die deze blends maakt. Alles met respect voor de natuurlijke omgeving en zonder overdaad aan bestrijdingsmiddelen. Precies wat ik zocht!

Fruto Noble Tinto

Kleur – rood

Regio – Alicante

Druiven –  Monastrell/Syrah

Rijping – 4 maanden op hout

Alcohol – 13.5%

Methode – biologisch

Omschrijving – stevig, rijp fruit, kruidig, vanille, zachte tannines

Monastrell maakt stevige wijnen die, naar mijn smaak, soms iets te uitgesproken rokerig zijn. De combinatie met Syrah wordt vaak gemaakt om de wijn iets vriendelijker te maken. Maar vergis je niet, dit is een stevige rode wijn die gedecanteerd het best tot zijn recht komt. Zuurstof maakt deze wijn zacht en brengt tonen van vanille naar boven.

Fruto Noble Blanco

Kleur – wit      

Regio – Alicante

Druiven –  Sauvignon Blanc

Rijping –  geen hout

Alcohol – 12,5%

Methode – biologisch

Omschrijving – stevig, frisse zuren, citrus, tropisch fruit

Ik ben nooit doelbewust op zoek gegaan naar een Spaanse Sauvignon Blanc. Zie deze wijn dus als een mooie bijvangst in mijn zoektocht naar een goede Monastrell. Hij begint met een kenmerkend fris zuurtje van een goede Sauvignon, gevolgd door een afdronk vol tropisch fruit. Een typische ‘hot-climate’ Sauvignon!