Arrebol's

Impío

De selectie van Arrebol

Dit is Arrebol’s eigen label Spaanse ‘entry-level’ wijn. De Impío wijnen staan voor betaalbare wijnen die bij een breed publiek in de smaak vallen. Drie jaar geleden is deze lijn begonnen met alleen een Verdejo, maar inmiddels is er ook een Impío Sauvignon-Blanc!

Impío Sauvignon Blanc

Kleur – wit

Regio – Jumilla

Druiven –  Sauvignon Blanc

Alcohol – 12%

Kenmerken – zacht en tropisch fruit

Dit is geen dertien in een dozijn ‘vriendelijke’ en karakterloze Sauvignon. Hij is atypisch omdat de druiven rijpen in het warme zuiden van Spanje. Daardoor heeft de wijn een eigen karakter ontwikkeld met duidelijk smaken van tropisch fruit. Ondanks dat deze wijn niet uitzonderlijk complex is, kan hij niet zondermeer worden ingewisseld voor een willekeurige Sauvignon in dezelfde prijsklasse.

Impío Verdejo

Kleur – wit

Regio – Jumilla

Druiven –  Verdejo

Alcohol – 12%

Kenmerken – licht en citrus

Een vino de mesa zoals de Spanjaard zegt: een wijn voor de tafel. Verdejo wijnen zijn niet snel saai en wanneer goed gemaakt doe je er heel veel mensen een plezier mee. Een wijn voor iedereen en dus voor op de tafel! Het grootste verschil met de Verdejo van Bodegas Otero is dat de druiven van deze Impío Verdejo uit een warmer klimaat komen. Dat maakt de zuren in deze wijn vriendelijker zonder de kenmerkende Verdejo smaak te verliezen.