Bodegas

Pacheco

Monastrell-Monastrell-Monastrell

Jumilla is een relatief jonge wijnregio en daardoor niet in de greep van eeuwenoude tradities. Dat is in dit geval een voordeel, want in Jumilla wordt gebruik gemaakt van moderne vinifactiemethode die wijnen maakt die goed aansluiten bij de wensen van de moderne wijndrinker. Daarbij zijn ze trots op hun lokale druif die al jaren aan populariteit aan het winnen is: Monastrell. Bodegas Viña Elena heeft ze in alle soorten en maten.

Silencio

Kleur – rood

Regio – Jumilla

Druiven – Monastrell

Rijping – geen hout

Alcohol – 14 %

Omschrijving – Licht, fris, kruidig

Methode – biologisch

Dankzij een warm klimaat kan de Monastrell druif in Zuid Spanje volle wijnen maken met veel rijp fruit. Deze Silencio is in dit rijtje opvallend fris en relatief licht in alcohol. Haar druiven worden enkele weken eerder geoogst dan de druiven druiven die de meest gangbare Monastrells maken. Hierdoor blijft de wijn relatief laag in alcohol (14%). Door rijping zonder houten vaten wordt het lichte en frisse karakter van de wijn nog eens extra aangezet. De combinatie van een licht, fris karakter met een stevige Monastrell-bite is bijzonder!

Las Chozas

Kleur – rood

Regio – Jumilla

Druiven – Monastrell

Productie – 12.600 flessen

Rijping – 6 maanden op Frans eiken

Alcohol – 13 %

Omschrijving – Stevig, bramen, eiken

Naast de moderne Silencio Monastrell maakt Bodegas Pacheco ook nog een serie klassieke Monastrell wijnen: de Bruma’s. De Bruma serie heeft zes verschillende Monastrell’s die allemaal van verschillende wijngaarden komen. De grootste opgave voor het maken van een elegante Monastrell in Jumilla, is het in toom houden van het extreem fruitige potentieel van deze hot-climate wijnen. De druiven van de Chozas staan op kalkgronden in het noorden van de Jumilla DO. Dat helpt de wijnmaker om het dominante fruit (denk voornamelijk aan bramen) in deze wijn niet té overweldigend te maken.