Bodegas

Paco Mulero

Bodegas Paco Mulero

Paco Mulero was een van de eerste wijnmakers in Jumilla en is inmiddels haar geboortegrond uitgebarsten. De Bodega maakt door heel Spanje wijnen. De kwaliteit van haar wijnen heeft altijd op één gestaan en dus ze nooit gebruik willen maken van de druiven van andere wijnmakers. Het succes van deze wijnmaker is dus paso-a-paso gekomen. Stap voor stap kocht ze wijngaarden op door heel Spanje. Ze is dus niet afhankelijk van andere druivenboeren en kan zo zelf toezien op de kwaliteit van haar druiven. 

Prisma Verdejo

Kleur – wit

Regio – Rueda

Druiven – Verdejo

Alcohol – 13,5 %

Kenmerken: Zacht, Honing, Ananas

Omschrijving – Een opvallend Verdejo waarin naast citrus ook tropisch fruit aanwezig is. Een bijzonder geschikte wijn voor diegene die houdt van een volle, romige witte wijn. Deze wijn wordt gemaakt in de eigen wijngaarden van Paco Mulero in de Rueda.

Prisma Garnacha

Kleur – rood

Regio – Calatayud

Druiven – Garnacha

Rijping – 2 maanden

Alcohol – 14,5 %

Omschrijving – Garnacha wijnen uit het hoger gelegen (900 m) Catalayud zijn frisser met een lager alcohol percentage dan vergelijkbare wijnen Aragón (noordelijke binnenlanden van Spanje) dat bekend staat om haar Garnacha’s. Deze omstandigheden zorgen voor de ideale blend van het stevige fruit van een Garnacha, in balans gebracht door duidelijk aanwezige frisse zuren. Niet verassend dat deze wijn een minimale houtrijping (2 maanden) heeft gehad, waardoor de frisheid in de wijn niet verloren is gegaan.

Prisma Garnacha Tintorera

Kleur – rood

Regio – Almansa

Druiven – Garnacha Tintorera & Monastrell

Rijping – 4 maanden

Alcohol – 15 %

Omschrijving – Garnacha Tintorera geblend met Monastrell is een combinatie die Almansa faam heeft. Monastrell staat garant voor een kruidige bite, maar mist van nature een vol fruitige body. Vandaar de combinatie met de Garnacha Tintorera. Dit is een druif die veel suiker ontwikkeld en een zwaar en fruitig karakter heeft.